Kurs

Kurser 2018

 

Vill du börja klättra?

Kiruna klätterklubb arrangerar kurser för dig som aldrig satt din fot i en klättersko. För att komma igång med inomhusklättring ska du gå en topprepskurs för att kunna ta grönt kort. Grönt kort är ett krav för att få säkra en annan klättrare inomhus.

 

Vill du bara prova på att klättra en gång är du välkommen på torsdagar kl 18-20 (med reservation för högtider och semester).

 

Vill du ledklättra eller klippklättra?

Efter att du har tagit grönt kort och klättrat ett tag kan du gå vidare och ta rött kort för att få ledklättra inomhus eller gå en grundkurs i klippklättring ute. Du som har erfarenhet av klippklättring ute erbjuds en fortsättningskurs i klippklättring där du lär dig att sätta egna säkringar i form av kilar och kammar.

 

 

 

INOMHUS

För grönt kort (topprep) och rött kort(led) kommer kursdatum att komma upp på hemsidan och Facebook-sidan. Anmälningsprincipen först till kvarn tillämpas och kurserna brukar bli fullbokade inom något dygn. Grönt kort är ett krav för att få säkra någon inomhus. Rött kort är ett krav för att få ledklättra och för att säkra någon som ledklättrar inomhus.

 

Kostnad:

Grönt kort 700 kr (då ingår medlemskap i Kiruna klätterklubb, vilket inkluderar en olycksfallsförsäkring).

Rött kort 500 kr (för medlemmar i Kiruna klätterklubb).

 

 

Vill du enbart klättra upp för grönt kort/rött kort, skicka ett mail till kurs@kirunaklatterklubb.se.

 

 

 

 

 

 

UTOMHUS

 

I sommar erbjuder Kiruna klätterklubb två kurser i klippklättring.

 

Klippklättring - Grundkurs

En grundkurs för dig som vill börja klippklättra, har grönt kort och lite erfarenhet av klättring. Följ länken för info och anmälan.

 

Klippklättring - Fortsättningskurs

En kurs kurs för dig som har erfarenhet av att klättra ute och vill lära dig att klättra på egna säkringar. Följ länken för info och anmälan.

 

 

 

Kiruna Klätterklubb K3